Vestas tar hem 49 megawatt-projekt i Tyskland

När projektet är färdigt kommer Vestas att underhålla turbinerna enligt ett långsiktigt serviceavtal som är utformat för att säkerställa optimerad prestanda för tillgångarna. Foto: Vestas

Vestas har fått en beställning på 49 megawatt från WindBauer GmbH för vindkraftsprojektet Bartow Pfalz i Mecklenburg-Vorpommern, Tyskland. Vestas kommer att leverera sex V162-7,2 megawatt och en V150-6,0 megawatt vindkraftverk, och beställningen inkluderar leverans, installation och driftsättning av turbinerna.

- Vi är glada över att ha blivit valda att leverera våra EnVentus-turbiner till Bartow Pfalz-projektet, fortsätta samarbetet med WindBauer och bidra till att påskynda energiomställningen i Tyskland, säger Sulai Fahimi, Vice President Sales Central för Vestas Northern & Central Europe. - Jag vill tacka WindBauer för att de valt Vestas som leverantör och för att de också anförtrott oss ett långsiktigt serviceavtal som kommer att optimera energiproduktionen och säkerställa affärsfallet.

- Bartow Pfalz-projektet markerar en viktig milstolpe för regionen men också för oss som företag. Vi fortsätter att värdera Vestas innovativa teknik och expertis, vilket hjälper oss att nå våra mål för förnybar energi samtidigt som vi säkerställer en stabil och hållbar energiförsörjning, säger Martin Niedzwetzki, WindBauer GmbH.

Turbinerna förväntas bli levererade under första kvartalet 2026 och driftsättningen är planerad att slutföras under tredje kvartalet 2026.

Källa: Vestas