OX2 fullbordar framgångsrik överlämning av Juniewicze-vindparken i Polen

Foto: Pxhere

OX2 har framgångsrikt tagit i drift och överlämnat vindkraftparken Juniewicze i Huszlews kommun, Polen, till Octopus Energy Generation. Denna vindkraftpark består av 16 turbiner och har en total installerad kapacitet på 48 MW.

I juni 2021 ingick OX2 och Octopus Energy Generation avtal om att konstruera Juniewicze-vindparken. Årlig produktion från vindparken förväntas uppgå till 139 GWh, vilket motsvarar ungefär årsförbrukningen för 32 000 hushåll.

Som en del av Juniewicze-projektet har OX2 aktivt stöttat det lokala samhället genom initiativ såsom att bygga en lekpark på en skola. Dessutom har OX2 engagerat sig i insatser för att främja biologisk mångfald genom att anlägga en blomsteräng och installera fågel- och fladdermusholkar. Ägaren har även sponsrat projekt för att stödja integrationen av ukrainska flyktingar i regionen.

Paul Stormoen, vd på OX2, uttryckte sin glädje över en säker och framgångsrik överlämning av vindparken till Octopus Energy Generation. Han underströk även det positiva samarbetet och stödet från det lokala samhället under projektets gång.

OX2 har skrivit avtal för att ansvara för den lokala tekniska och kommersiella driften av vindkraftparken, medan Octopus fortsätter att hantera tillgången. Octopus är ansvariga för vindkraftparker över hela Europa åt investeringsfonder.

Vid slutet av det tredje kvartalet var OX2 engagerade i byggandet av totalt 1 335 MW på fyra olika marknader. Under det fjärde kvartalet har OX2 redan överlämnat fyra vindkraftparker med en total kapacitet på 311 MW.