Svensk Vindenergi rekryterar Ina Müller Engelbrektson

Foto: Pexels

Svensk Vindenergi rekryterar Ina Müller Engelbrektson till den nyinrättade tjänsten som branschjurist. Ina gör sin första dag på Svensk Vindenergi den 16 oktober 2023. Hon kommer med mångårig erfarenhet av lagstiftningsarbete inom klimat och miljö, senast som sekreterare i Regeringsprövningsutredningen.

– Vindkraften är det kraftslag som bäst kan bidra till den snabba utbyggnad av elproduktionen vi behöver för samhällets och industrins klimatomställning, men för att mer vindkraft ska komma på plats behöver regelverket ge rätt förutsättningar. Just nu pågår ett flertal olika initiativ för ny lagstiftning inom EU och nationellt så det är en spännande tid. Det ska verkligen bli intressant att arbeta med frågorna, Säger Ina Müller Engelbrektson, nytillträdd branschjurist, Svensk Vindenergi

Ina Müller Engelbrektson har lång erfarenhet av arbetet med klimatpolitiska frågor vid dåvarande Miljödepartementet. Hon kommer senast från tjänster som sekreterare i Regeringsprövningsutredningen och Klimaträttsutredningen.

– Ina Müller Engelbrektson blir en nyckelperson på Svensk Vindenergis kansli som vår branschjurist, där hennes gedigna erfarenhet från och kompetens inom klimat- och miljörätt är efterfrågade. Jag och kansliet ser fram emot att börja arbeta tillsammans med Ina och välkomnar henne till vindkraftbranschen, Säger Daniel Badman, vd, Svensk Vindenergi

I den nyinrättade rollen som Svensk Vindenergis branschjurist kommer Ina att tillsammans med kansliet driva mer konkreta och träffsäkra policyförslag från vindkraftsbranschen till olika beslutsfattare. Hon kommer även att fungera som rådgivare till kansliet i juridiska frågor. Ina Müller Engelbrektson tillträder tjänsten som branschjurist på Svensk Vindenergi den 16 oktober 2023.