Vestas säkrar vindprojekt på 115 megawatt i Sverige

Ordern består av 18 stycken V162-6,2 megawatt starka vindturbiner i 6,4 megawatts effektoptimerat läge och leverans och idrifttagning. Foto: OX2

Vestas har mottagit en fast order från OX2 Construction AB för Ånglarnas vindkraftsprojekt i Sverige.

Efter färdigställandet kommer Vestas att ansvara för underhåll av turbinerna enligt en 35-årig serviceöverenskommelse av typen Active Output Management 5000 (AOM 5000), som är utformad för att säkerställa optimal prestanda för tillgångarna.

Avsevärt bidrag

- Vi är glada över att kunna bygga vidare på vår gedigna erfarenhet och framgångsrikt genomföra projekt tillsammans med OX2. Det här projektet är ytterligare ett bra exempel på vårt långvariga samarbete med OX2, där vi tillsammans driver energiomställningen, säger Anna Schlasberg Wachtmeister, Vice President of NCE Sales North and West på Vestas.

- Vi är glada över att ha ingått avtalet med Vestas om leverans av vindkraftverk till Ånglarnas vindkraftspark. Det är ett betydande projekt som kommer att bidra avsevärt till en del av Sverige med stor efterfrågan på förnybar energi, och vi ser fram emot att bygga vindkraftsparken, säger Hillevi Priscar, Country Manager, OX2.

Turbinleveranserna förväntas påbörja under det andra kvartalet 2026, med färdigställande av driftsättningen planerad till det fjärde kvartalet 2026.

Källa: Ett pressmeddelande från Vestas