Ørsted och UC Berkeley's Haas School of Business samarbetar för att främja positiv inställning till förnybar energi

Der gemensamma programmet "Wind Power Ready" främjar aktivt kandidater från samhällen där Ørsted utvecklar projekt och erbjuder betald utbildning och stödtjänster som kopplar dem till karriärer som tekniker på vindkraftsparker. Foto: Ørsted

Ørsted, ett av världens ledande företag inom förnybar energi, och Haas School of Business vid University of California, Berkeley, har ingått ett flerårigt partnerskap för att främja den positiva samhällspåverkan av förnybara energiprojekt.

Ørsted och UC Berkeley's Haas School of Business kommer att samla samhällsorganisationer, beslutsfattare och branschexperter för att lägga grunden för en positiv påverkan av förnybar energi på människor.

Skapar värde

För att begränsa den globala uppvärmningen måste årliga tillägg av förnybar energi öka med 3,3 gånger per år fram till 2030. Enligt deras rapport för 2023 betonade Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) vikten av att säkerställa att övergången till förnybar energi sker i nödvändig takt och omfattning samtidigt som den skapar värde för människor och samhällen.

Uppskalning av utbyggnaden av förnybar energi representerar en betydande möjlighet för positiv samhällspåverkan i form av sysselsättning, arbetskraftsutveckling, miljörättvisa och folkhälsa. Samhällets stöd för att vara värd för förnybar energi och delta i utbyggnaden blir allt viktigare i takt med att energiövergången accelererar.

Definierar universella standarder

Som världens första energiföretag med ett validerat vetenskapligt baserat långsiktigt mål om nettonollutsläpp och med åtagande att säkerställa en nettotillgång till biologisk mångfald, avser Ørsted att dra nytta av sina branschledande hållbarhetsåtaganden och expertis för att kunna spela en roll i att definiera universella standarder för att främja positiv samhällspåverkan.

Målsättning: Öka den positiva samhällspåverkan av förnybar energi

Det nya partnerskapet mellan Ørsted och Haas School of Business vid University of California, Berkeley, syftar till att lägga grunden för en standardiserad branschram för de samhällseffekter som förnybara energiprojekt har. Denna ram kan inkludera kvalitativ sysselsättning, utbildning, inkludering, hälsa, samhällsengagemang, med mera.

Ramverket syftar till att öka den positiva samhällspåverkan som uppstår genom utvecklingen av förnybar energi och möjliggöra att förnybar energi kunder, regeringar och finanssamhället kan bedöma det sociala värdet av dessa projekt.

Ingrid Reumert, Senior Vice President of Head of Global Stakeholder Relations vid Ørsted, säger:

- Hos Ørsted är vår vision att skapa en värld som helt drivs av grön energi, där vårt företag ger mer till samhället och naturen än det tar. Vi prioriterar att positivt påverka de människor som bor och arbetar nära våra vind- och solparker. Genom vårt samarbete med Haas siktar vi på att fastställa gemensamma kriterier för positiv samhällspåverkan av förnybar energi, för att öka medvetenhet och åtgärder inom vår bransch för att förbättra välbefinnandet för människor och samhällen runt våra tillgångar.

Fler nya hållbarhetsapproach

Ørsted driver 15,5 gigawatt av förnybara energitillgångar, medan 4,9 gigawatt är under uppbyggnad inom olika teknologier. I utbyggnaden av global förnybar energi samarbetar Ørsted som en pålitlig partner med lokala samhällen och erbjuder fördelar som kvalitativa jobb, utbildning, utveckling av leveranskedjan och återställande av biologisk mångfald.

Ett nyligen exempel på Ørsteds sociala hållbarhetsapproach är programmet 'Wind Power Ready' i USA.

Tar itu med historiska orättvisor

Detta initiativ utvecklades i samarbete med Rowan College of South Jersey och andra delstatliga och samhällsorganisationer för att anställa vindkraftstekniker från Atlantic City, New Jersey-området. Genom att investera i människor från samhällen nära Ørsteds drifts- och underhållsfaciliteter strävar Wind Power Ready efter att ta itu med historiska orättvisor och erbjuda individer möjligheter till säkra, välavlönade och långsiktiga karriärmöjligheter.

Källa: Ørsted