Vestas säkrar betydande ordervärde för vindparken Drzeżewo i Polen

Vestas vindpark på land i Rödby i södra Danmark. Foto: Vestas

Vestas har nyligen bekräftat mottagandet av en avsevärd order från Eviva Drzeżewo Sp. z o.o., en enhet inom Pak-Polska Czysta Energia Sp z.o.o. och Ze Pak S. A., för den imponerande vindparken Drzeżewo I-IV i Polen.

Ordern om fattar 23 V110-2,0 MW vindturbiner och 40 V100-2,0 MW vindturbiner, alla optimerade för prestanda upp till 2,2 MW. Vestas kommer att ansvara för leverans och installation av dessa turbiner, med långsiktig service och underhåll enligt Active Output Management 5000 (AOM 5000) för att garantera maximal driftsäkerhet.

Ett betydande landbaserat projekt i Polen

- Drzeżewo I-IV blir en av de mest betydande landbaserade vindkraftsanläggningarna i Polen, och Vestas är stolt över att spela en central roll i dess genomförande, enligt Michał Laskowski, Senior Sales Director för Polen och Baltikum på Vestas.

Han tillade, - Vi är glada över att återigen samarbeta med PAK-POLSKA CZYSTA ENERGIA och uppskattar deras förtroende för vårt företag.

Färdigställande Planerat till Fjärde Kvartalet 2025

Projektet är beläget i Pomorskie Voivodship, cirka 30 kilometer från Słupsk. Turbinleveranserna beräknas starta under fjärde kvartalet 2024, med målet att slutföra installationen inom det fjärde kvartalet 2025.

Källa: Vestas